Verslag van Motortoertocht: Monthey (CH), Martigny (CH), Grand-St-Bernard, Aosta (I), Valle d’Aosta (I), Petit-St-Bernard (F), Lac de Roselend (F), Cluses (F) (390Km)

De zon schijnt. We gaan vandaag motorrijden. Om 8:00 uur zitten we aan het ontbijt en om ongeveer half 9 wordt de motor gestart.

Na even zoeken komen we bij de San Bernardino pas. We hebben zaterdag de tunnel gedaan maar nu doen we de pas met de motor. Als we omhoog rijden gaan we de sneeuw en de kou tegemoet 5 graden, met alleen thermoondergoed aan en het textielpak, zonder wintervoering. Als we boven komen rijden we tussen de sneeuw door. Links en rechts van de weg ligt nog veel sneeuw. De top waar we met de motor kunnen rijden is 2066 meter. Het is echt genieten. Mels is hier al 2 keer geweest en ik een keer. Het blijft mooi. We rijden rustig verder.

Echt genieten zegt Mels. Met deze motor hoeft hij niet meer hard te rijden maar is het genieten. We rijden van pas tot pas. Dan komen we bij de piccollo San Bernardino. Als we deze oprijden is het uitzicht nog mooier als bij de grote San Bernardino pas. We komen hier tot een hoofgte van 2188 meter. Even in de sneeuw staan. En ja hoor, een mok en magneetje mogen niet ontbreken.

Dan rijden we weer omlaag. Op een plek staat panorama. Even stoppen. Het is inderdaad een heel mooi panorama. Natuurlijk weer veel foto’s maken. Het weer is goed wat willen we nog mee. We kunnen foto’s blijven maken. We rijden lekker door. Dan zien we richting Mont Blanc. Eens kijken hoever we komen. De top hiervan is 4809 meter hoog. Maar zo hoog kunnen we niet komen. We komen een heel stuk met de motor. Maar dan kun je met een lift omhoog. Dat doen we deze keer niet. Dan maar rustig de weg terug en weer verder met de route.

Onderweg stoppen we nog voor een pauze. Even iets eten en drinken. Dan ziet Mels iets. We stoppen zo. Zegt hij. Bij….Mc. Donalds. Hier pakken we een lekker ijs. Het smaakt ons zeer goed. Verder met de rit wegomlegging. Maar we komen er wel. Tanken moet ook nog gebeuren. En nadat we dat hebben gedaan beginnen we aan het laatste stuk. Nog ongeveer anderhalf uur. Even na half 8 komen we aan in ons hotel.

Naar boven en eerst lekker douchen. Het was een mooie route. We zijn 11 uur weggeweest. Na het douchen liggen moe en voldaan op bed. Nog te moe om iets te doen. Langzaam vallen de ogen met tussenpozen dicht. Om ongeveer 22:30 uur zegt Mels, ik ga slapen en dat doen we dan ook. Moe en voldaan.