Verslag van Motortoertocht: Rondom Meer van Genève, Evian-Les-Bains (F), Yvoire (F), Genève (CH), Gex (F), St-Cergue (CH), Lausanne (CH), Broc (CH), Rossinière (CH), Monthey (CH) (380Km)

Om half 8 loopt de wekker af. Nog even nazoesen en dan aankleden en naar beneden voor het ontbijt. Het zonnetje schijnt. We gaan vandaag weer motorrijden. Niet zo’n lange rit. Maar toch enkele uren eropuit. Om ongeveer 9:00 uur zijn we weg.

We rijden vandaag om het meer van Genève.

Het Meer van Genève, Frans: Lac Léman of Lac de Genève, Arpitaans: Lèman, is een groot meer op de grens tussen Zwitserland in het noorden en Frankrijk in het zuiden. Het heeft een oppervlakte van 584 km² en is maximaal 310 m diep. We rijden niet de hele tijd langs het meer maar gaan ook richting bergen. Van ver zien we al de grote waterfontein. De fontein van Genève is een 140 meter hoge fontein nabij Genève. Het is een van ’s werelds grootste fonteinen en een belangrijk herkenningspunt van de stad. De fontein is gelegen op de plek waar het meer van Gevève overgaat in de Rhône. De fontein is vanuit vrijwel iedere plek in de stad zichtbaar. We rijden een stukje door Genève. En dan verder.

We zien aan de linkerkant donkere wolken boven de bergen. Mels had de route richting bergen uitgezet maar we besluiten om dat toch maar niet te doen. Als we even kunnen parkeren doet Mels de navigatie zo instellen dat we de lus door de bergen niet nemen. Dan gaan we richting Lausanne, de op een na grootste stad aan het Meer van Genève, koppelt een dynamische zakenstad aan de ligging van een vakantieoord. De hoofdstad van het kanton Waadt is bovendien levendige universiteitsstad en populaire congresplaats. In de Olympische hoofdstad staan sport en cultuur hoog in het vaandel.

In de “Olympische hoofdstad” is het Olympische Comité gevestigd en ook het Olympische Museum, het wereldwijd grootste informatiecentrum over de Olympische Spelen. Maar ook verder staat sport hoog aangeschreven met de internationale atletiekmeeting “Athletissima” of de “Lausanne Marathon”. Het is druk in Lausanne is het druk en er zijn vele wegen afgesloten om dat er iets te doen is. We hebben een uur nodig om door de stad te komen. Dan maar even pauze houden. We gaan weer verder met de rit.

Onderweg nog een lekker ijsje eten. We hebben hele mooie uitzichten. Om ongeveer 16:00 uur zijn we thuis.

We hebben temperaturen gehad van 10 graden tot 30 graden. Even lekker onder de douche. Naar een vier gangen diner (waar wij de geitenkaas niet lekker vonden) om 18:00 uur. Het toetje was Pavlova taart. Het zag er goed uit en het smaakte goed.

Om 20:00 uur kijken we nog even naar het nieuws. Dan komen nog Alke (eigenaar hotel) en enkele gasten naar de voetbalwedstrijd kijken. Na de eerst helft gaan wij naar boven. Nog even internetten en dan slapen.