Verslag van Motortoertocht: Bonnevaux, Cluses, St-Nicolas-la-Chapelle, Col des Aravis, rondom Meer van d’Annecy, Tournon, Col du Frêne, Leschaux, Annecy, Villard (360Km)

Zoals we gewend zijn loopt om half 8 de wekker af. We kijken nog even op internet hoe het weer in Nederland is geweest afgelopen nacht. Er zijn hagelstenen zo groot als tennisballen. Als je foto’s en de filmpjes ziet dan ben je eigenlijk blij dat je niet thuis was. Alhoewel het in Heel alleen heeft geregend. Gelukkig. We maken vandaag de laatste motorrit.

We gaan vandaag naar het meer van Annassy. Via binnen door weggetjes komen we bij het meer aan. Onderweg zien we dat hier de tour fe France door plaatsjes komt. Het zonnetjes schijnt. Het is een mooie dag. Blauwe lucht. Prachtig meer. De omgeving is ook heel mooi. Je rijdt zo langs het water. Als je de motor ergens zou parkeren kan men direct het water inlopen. Nergens geen hekken of poortjes. Iedereen kan zo gaan zwemmen. We rijden de bergen weer in en nemen nog enkele cols. Dan geeft Mels aan dat we moeten gaan tanken. We besluiten om een col niet te nemen en naar de stad Annassy te rijden en daar een tankstation te zoeken. Nadat we getankt hebben nog even pauze nemen. Iets drinken en appeltje eten. Het is warm. 33 graden. Niet lekker om stil te staan in de stad. We besluiten om terug naar het hotel te rijden.

Mels programmeer de navigatie in. Het wordt wel veel autoweg rijden maar het schiet lekker op. Dan zien we het meer van Genève ook nog even. Het laatste stuk naar het hotel kunnen we weer binnendoor. We komen nu op een stuk wat de afgelopen dagen was afgesloten. We kunnen er nu door en het is een mooie route om te rijden. Moe en voldaan komen we om 16:15 uur aan in het hotel. Eerst even lekker douchen. Dan naar beneden om de motor op de kar te zetten.
Buiten zijn Belgen bezig hun mountainbike’s aan het schoonmaken. Ze willen direct helpen met de motor op de kar te zetten. Het vastsjorren doen we morgenvroeg. We brengen alvast zoveel mogelijk naar de auto. Hoeven we morgenvroeg niet zo vaak te lopen.

Het is dan snel zes uur. Eten. We krijgen eerst weer een amuse (tomaten salsa en komkommersalde) dan koude komkommersoep, eendenpoot met aardappelen en groenten, en als toetje een bosbessentaartje met een gedroogde tomatenschil en enkele aardbeiën. Om 20:00 uur kijken we nog even het nieuws van Nederland. We kijken nog even tv maar Toos vallen de ogen dicht. We besluiten om maar naar boven te gaan. Eerst even de rekening betalen en een praatje met Marieke gemaakt. We besluiten om nog een rondje rondom het hotel te maken.
Buiten treffen we nog het andere echtpaar uit Nederland die met de motor hier zijn. Daar nog met gepraat over motorrijden, het hotel en over de omgeving. Dan lopen we nog een rondje rondom het hotel. Het is nu al donker. Als we bij de voordeur komen is die op slot. Maar we hebben de sleutel bij ons en kunnen dus binnen. Naar boven en slapen.