Verslag van La Chapelle-D’Abondance (Frankrijk) – Heel (822Km)

Om zes uur worden we wakker van de regen. Toen we om half 5 wakker waren hebben we het al horen onweren. Maar toen zijn we weer in slaap gevallen. We blijven nu nog even soezen. Maar we willen nu wel naar huis. Dus opstaan.

De spulletjes die we nog moeten inpakken doen we nu eerst nog bijelkaar. Als alles gepakt klaar staat besluiten we het eerst naar beneden te brengen. Als we beneden komen moeten we de deur nog openmaken. Het brood hebben ze al gebracht. Het regent nog. Maar snel naar de auto. De eerste lading hebben we bij de auto. De motor even vastsjorren. Het begint harder te regenen. Maar we hebben de motor snel vastzitten. Terug naar boven. Daar pakken we de laatste spullen mee en brengen het naar de auto. We zijn start klaar. Maar eens kijken hoever ze in het restaurant zijn dat we kunnen ontbijten. Een echtpaar is al te ontbijten. Dus ook maar aanschuiven. De kaas, ham, croissants en eieren zijn er nog niet. Maar er meer dan genoeg om te ontbijten.

Om 7:45 uur zijn we helemaal start klaar. Nadat we afscheid van Alke hebben genomen vertrekken we naar huis. Het schiet lekker op en om ongeveer 11:10 uur hebben we de eerste stop. Even benen strekken en een beker cappuccino en we kunnen er weer tegen. Als het zo doorgaat zijn we vroeg thuis. Om 12:50 uur hebben we de eerste baustelle. File, maar we rijden langzaam door. Beter dan stilstaan. Om 13:22 hebben we 2 files achter ons. Nu naar een tankstation toe om te tanken en pauze te houden. Komen bij de parkeerplaats / tankstation Hockenheimring aan. Mels tankt de auto vol en Toos gaat betalen. Dan eerst naar het toilet. Hier krijg je een kaartje als men naar het toilet gaat waar men dan weer 50 cent korting krijgt als je koffie pakt. Toos had nog kaartjes van vorig jaar en die van vandaag erbij zijn 7 stuks. Per koffie kan men maar een kaartje inleveren. Toos leest op een bord dat men de kaartjes ook kan inleveren bij de kassa en men krijgt daar dan geld voor krijgen. Zo gedaan. Toos kreeg € 3,50 terug en toen koffie gepakt. Een XXL cappuccino voor € 3,50. Pauze dus met yoghurt en crackers met paté. Als we uitgerust zijn gaan we weer verder.