Verslag van motortoertocht: Passo Manghen, Passo Rolle, Passo Cereda, Passo Pordoi (Italië) (500Km)

Om 7:00 uur is Mels al op. Aankleden en ontbijten. We gaan vandaag een motorrit maken. Om 8 uur zijn we startklaar.

We moeten eerst een stuk autoweg rijden. We gaan naar de Dolomieten. Het is vandaag een mooie zonnige dag. Het is vandaag ook drukker met motorrijders. Hieraan kun je merken dat het mooi weer is. En dat er geen regen komt. De autosnelweg op en een ticket pakken.



Als we er weer vanaf rijden en we het ticket inleveren om te betalen doet de man aan het loket raar. Na even aarzelen moeten we € 3,60 betalen. Zal wel kloppen. De eerste pas die we gaan nemen is de Passo Manghem. Hier wordt het snel kouder. Hoe hoger we komen hoe kouder. Op stukken is de weg smal. Maar het uitzicht is mooi. Mels zegt dat het 11 graden is. Het voelt wel even koud aan. We gaan weer naar beneden. Hier is op stukken de weg smal en nat. Dat komt omdat de weg zich in een bos naar beneden slingert. Hier kan geen zon komen en blijft het lang nat. Zeer vermoeiend rijden.



We gaan door naar de volgende pas. Passo di Rollo. Deze pas heeft Mels met Ron in 2004 gereden. Deze weg omhoog is goed te rijden. Als we bijna boven verteld Mels in welk restaurant hij met Ron heeft gegeten boven op de top nog even foto’s gemaakt. Als we weer naar beneden rijden ziet Mels de bergen waar ik de foto van heb als achtergrond op Facebook. Naar dit punt was hij al lang naar op zoek. We hebben ze gevonden. Jammer de toppen staan nu in de wolken. Maar toch mooi om te zien.

We rijden verder en zien dat de wolken zich bijeen trekken en donkerder worden. Hopelijk geen regen. Het wordt vermoeiend voor Mels. We stoppen onderweg voor een langere stop. Even rusten in het gras nadat Mels de de route ingekort heeft. Is een vermoeiende dag. Mels wil nog graag naar Passo Pordoi.



Nadat we genoeg gerust, eten en drinken hebben gehad rijden we verder. De weg is goed en we rijden naar de Passo Pordoi. Voor ons wil een bus de pas op. Dat gaat langzaam. Kunnen gelukkig inhalen. Door naar boven. Het uitzicht is magnifiek als we boven zijn.



We besluiten om met de kabellift naar boven te gaan. Per persoon ben je € 17,00 kwijt voor heen en terug reis. Als we boven zijn kunnen we zo de sneeuw inlopen. Enkele foto’s maken en Mels moet even met sneeuwballen gooien. Weer met de kabelbaan naar beneden naar de motor. Even iets eten en drinken en de pas omlaag rijden. We besluiten om naar huis terug te rijden.


Al snel zijn we op weg naar de autosnelweg. Na even zoeken de autosnelweg gevonden waar we op moeten. Ticket en rijden maar. Zeer vermoeiend rijden autosnelweg. Dik uur. Dan zien we gelukkig de afslag waar we eraf moeten. Even het ticket betalen. Nu zijn we € 7,80 kwijt. Wel een verschil met de heenreis.

Door naar de camping. Als we afstappen zijn we letterlijk gaar. Motor aan de ketting, uitkleden en douchen. Mels gaat zich even liggen en ik ga een pizza halen. Als ik terug kom is Mels gelukkig nog wakker. We eten buiten. Ijsje als toetje. Mels gaat even liggen maar als ik hem om 21:00 uur wakker maak wil hij graag blijven liggen. Ik wil het verslag nog schrijven maar dit lukt mij niet meer. Val ook snel in slaap. Was een vermoeiende dag.