Verslag van motortoertocht: Rondom Gardameer, Riva del Garda, Ponte Arche, Tione di Trento, rondom Meer D’Idro en di Valvestino (Italië) (400Km)

Om 7:10 wordt ik wakker en maak dan Mels wakker. Nog even na soezen en dan opstaan. Het is mooi weer. Dus motorrijden. Broodjes afbakken, eten, de motorkleding aan en we vertrekken. Mels heeft een route uitgezet van ongeveer 400 km. We zien wel waar we uitkomen.

Om 8:10 uur vertrekken we. We rijden langs het Gardameer. Mooi om te zien.

Dan gaan we richting bergen. Die worden steeds hoger. Dan zien we bergen met sneeuw. Her is genieten. We gaan weer passen rijden. Om ongeveer 10:30 uur hebben we de eerste stop. Mooi uitzicht naar bergen met sneeuw. We komen veel motorrijders tegen. Als we verder rijden wordt de lucht donkerder. En ja hoor, enkele kilometers verder. Regen en hagel. We rijden door en even later niets meer. De weg is er zelfs droog.

We rijden rustig verder. Het ene mooie uitzicht na het andere. Dan komen we bij een plaatsje waar we recht en links af kunnen. Mels wil rechts afslaan. Zo geeft de navigatie aan. Maar aan de overkant van de weg staat een Nederlander die ons vertelt dat de weg een eindje verder is afgesloten. Er liggen grote rotsblokken op de weg. Toch even kijken hoever we komen. Als we een stukje hebben gereden is daar de wegafzetting en er staan enkele motorrijders. Na een pauze keren we en rijden terug. We zouden helemaal om het meer rijden waar we zijn. Maar door de rotsblokken kan dit niet.

Na enkele kilometers besluiten we de navigatie in te plannen om naar “huis” terug te rijden. We rijden door vele tunnels. Niks geen ventilatoren. Als met tussen twee tunnels rijden (wat maar een paar meter is) dan is de lucht grijs van de uitlaatgassen. Dit merk je ook aan je ogen als men buiten de tunnels komt. Geen pretje. We zijn blij als we thuis zijn. Toch moe gereden.

Nog even naar het zwembad. Het is even koud als men het water ingaat maar als men er eenmaal in is valt het mee. Mels gaat dan nog een uurtje slapen op bed. Ik maak het eten en doen dan buiten eten. Nog even natafelen. Dan gaat Mels gitaar spelen en ik ruim even alles op. Rond 10:30 uur beginnen we moe te worden. Om 11:00 uur liggen we in bed. Morgen weer een dag.