Verslag van uitstapje naar Sirmione (Italië)

Om even na 8:00 uur zijn we wakker. Het heeft de hele nacht geregend. Na het ontbijt blijven we nog even lekker nazitten. Als we koffie hebben gedronken is het zonnetje tevoorschijn gekomen. We besluiten om naar Siremione te gaan.

Eerst nog maar even naar de Lidl. We zien verschillende Nederlanders ernaar toe rijden. We hebben snel alles gevonden wat we nodig hebben. De indeling is hetzelfde als in Nederland maar er zijn wel andere producten als in Nederland. Als we de boodschappen hebben besluiten we om deze eerst naar het vakantiehuisje te brengen.

Onderweg komen we de camping tegen waar Mels als kind al kwam. Het is hier zeer uitgebreid. Veel vakantiehuisjes. Waar we nu zitten is maar een kleine camping. Maar wel heel rustig en overzienbaar.
We rijden verder naar Siremione. Als we daar komen js het heel druk. We besluiten net zo lang door te rijden naar het centrum totdat we niet meer verder kunnen en dan een parkeerplaats te zoeken. We hebben geluk. Al vrij snel niet ver van het centrum komt net een parkeerplaats vrij. Even ticket kopen. Kost € 2,20 per 50 min. € 5,00 in de automaat en we kunnen naar het centrum lopen. Als we het ticket in de auto willen leggen staan er een paar Engelsen bij de auto kijken. Ze zijn onder de indruk, want dit model Kia Pro Cee’d GT wordt in Engeland niet verkocht. Even met hun gekletst en dan naar het centrum. Enkele foto’s gemaakt en een heel stuk door het stadje gelopen.

We zien dan de lucht donker worden en we vertrouwen het niet. Dus terug naar de auto. Als we Siremione nog niet uit zijn is het aan het regenen. We zijn op tijd weg. Regen totdat we terug op de camping zijn. Het zou ook eens droog blijven vandaag.
Koffie, soep en koekje. Mels besluit om te gaan gitaar spelen. Het zonnetje komt weer door maar voor hoelang. Tussen het gitaar spelen even pauze. We besluiten om dan even naar de supermarkt aan de overkant van de weg te lopen. Hier kopen we ijs voor na het avondeten. Als Mels klaar is met gitaarspelen eten we en maken na het eten nog even een wandeling langs het meer.

Afwas opruimen na het wandelen en lekker lui liggen.