Verslag van naar Maranello (Italië) en Ferrari California rijden (265 Km)

Om 7:30 uur op staan en nog even tegen Mels aangekruipen. Wonderbaarlijk de zon schijnt. Het heeft bijna de hele nacht geregent en geonweerd. We gaan vandaag naar Maranello. Hier is het Ferrari museum en kun je met een Ferrari rijden. Aankleden en ontbijten. Iets lekkers voor onderweg meenemen. Mels kijkt nog even of hij vandaag kan rijden.
Op een site staat dat hij de dag van tevoren moet boeken als men wil rijden. We besluiten om ernaartoe te rijden en wel te zien hoe of wat.

We nemen de tolweg. Het schiet lekker op ondanks een korte file. € 6,60 kwijt aan tol. Als we aankomen in Maranello even kijken waar we moeten zijn.

Overal zien we Ferrari. Hier worden ook de Ferrari’s gemaakt. Overal parkeerplaatsen. Als we op een parkeerplaats zijn aangekomen worden we aangesproken dat we met iemand meekunnen als we willen rijden. Het blijkt dat, en dat zie je ook, langs de weg staan mensen om je op parkeerplaatsen te attenderen. Als je er eenmaal staat komt iemand anders om je aan te spreken en je te begeleiden naar een “zaak” waar je met een Ferrari kunt rijden. Na even kijken en met een persoon te hebben gesproken willen we een half uur rijden in een Ferrari California. Er wordt een bon opgemaakt en ongeveer 20 minuten later kunnen we rijden met begeleiding. Toos achterin.
Er worden nog foto’s gemaakt voordat we vertrekken. Dan kunnen we weg. Mels is helemaal in zijn nopjes. Dit had hij niet verwacht maar wel gehoopt. Hij heeft tekst en uitleg gekregen en de begeleider geeft tips. Als hij zegt dat Mels moet gas geven (PUSH) moet hij het doen en ook zo met remmen (BREAK).

Op sommige stukken kon Mels flink gas geven maar op stukken door drukte en smalle weg moest Mels rustig rijden. Als we terug zijn op plaats van bestemming kan Mels een dvd kopen met ongeveer 40 foto’s en een dvd van het half uur rijden. Mels staat later nog te trillen van de spanning en is nog steeds onder de indruk. (zie het filmpje)

We besluiten terug naar de camping te rijden en daar aan het water te gaan liggen.

Eerst even iets op Facebook zetten. Dan naar het water. Het zwembad is van 13:00 uur tot 15:00 uur dicht. Dan maar naar het Gardameer. Even erin geweest, en Toos heeft haar verloren weddenschap ingeleverd, hihihihi. In eerste instantie koud maar als men er eenmaal in is geweest heerlijk. Na 15:00 uur besluiten we om naar het zwembad te verhuizen hier blijven we nog liggen op even na 16:30 uur.

Terug naar het huisje even lekker douchen en nog rusten. Dan lekker buiten zitten waar we later een pizza eten met een fles wijn erbij. Als toetje een ijsje nadat Mels de film heeft bekeken die Toos van zijn rit in de Ferrari heet gemaakt. Nog even natafelen en Mels gaat nog een uurtje gitaarspelen. We hebben vandaag de hele dag zon gehad. De eerste dag droog.