Verslag van uitstapje naar Verona (Italië) (60 Km)

Om ongeveer 8:15 uur staan we op. Kunnen niet wakker worden. Brood roosteren. Radiootje aan. Op antenne Bayern. Een liedje wat we heel vaak horen: Faded: Where are you now komt vaak op de radio.
Op tijd een kop koffie met een koekje. Nog even naar de supermarkt aan de overkant van de camping. Hebben genoeg voor Franrijk.
Als we zien dat het weer vandaag goed blijft besluiten we om naar Verona te gaan.
We rijden er binnendoor naar toe. Gelukkig kunnen we tot ongeveer een kilometer voor de bezienswaardigheden komen en parkeren de auto in een parkeergarage. Even met de Garmin kijken waar we precies zijn en we weten de route naar de bezienswaardigheden.

Eerst lopen we naar het Castel San Pietro, een middeleeuws kasteel (ooit een strategisch belangrijke vesting, in handen van de machtige Visconti-familie) op de gelijknamige heuvel aan de oostelijke oever van de Adigerivier met adembenemend uitzicht op het oude centrum. Dan lopen we door naar het Romeinse amfitheater uit de 1e eeuw na Christus, de Arena, is het op twee na grootste amfitheater in de wereld: alleen het Colosseum in Rome en het amfitheater in Capua zijn groter. Het heeft een uitstekende akoestiek, die per ongeluk ontdekt werd in 1913 toen een operazanger wilde oefenen op zijn rol als Radames in Aida. Sindsdien wordt er elk jaar in de zomer het Operafestival Verona gehouden. De Arena biedt plaats aan ongeveer 20000 toeschouwers, van wie het merendeel nog op de originele stenen zittingen plaats kan nemen.

Nadat we hier doorheen hebben gelopen besluiten we om terug te lopen naar de auto. Zonder navigatie vinden we toch de weg terug naar de auto. Eerst ticket betalen € 3,00. Valt mee. Navigatie aan om uit Verona te komen en via de autosnelweg terug naar de camping. Eerst nog even tanken in Peschiera. Is de auto tank vol voordat we zaterdag naar Frankrijk rijden.

Terug pakken we eerst een fruit hap. En daarna lekker lui liggen. Tussendoor al enkel spullen inpakken wat we niet meer nodig hebben. Het waait hard buiten. Of dat regen gaat geven? Mels heeft nog een route voor morgen in elkaar gezet. Dus morgen toeren.