Verslag van Motortoertocht: Rondom Gardameer, Desenzano, Salò, Gargnano, rondom Lago di Valvestino en Lago D’Idro, Riva del Garda, Mori, Ronconi (Italië) (270Km)

Om even na 7:30 uur staan we op. Het is lekker buiten. Aankleden eten en dan met de motor weg. Om ongeveer 8:30 uur vertrekken we.

Het eerste stuk is vlak maar dan gaan we de bergen in. Op sommige plaatsen zijn mooie vergezichten te zien. Als het eventjes kan foto’s maken. Het is een mooie route.

Na enkele uren stoppen we bij een dam. Mels verteld dat hij hier ook met Ron is geweest in 2004. Als we deze pas hebben gehad gaan we door naar de volgende. Het is ongelooflijk dat men zo dicht bij het Garda meer deze bergen zijn. Ze zijn niet zo hoog als de Dolomieten maar zeker de moeite waard om te rijden. Je rijd hier veel door de bossen. We komen deze dag hellingen tegen van 20 % stijging / daling. Door dorpjes over klinkers omlaag over smalle bos weggetjes. Door smalle weggetjes zigzaggend omhoog. Maar de uitzichten maken het wel goed. Zo rijden we vandaag dichtbij het Garda meer en nog bij andere meren. Temperatuur is op plaatsen 27 graden. Behoorlijk warm als men stil staat met de motor. Maar we zijn toch blij dat we vandaag nog een rit hebben gemaakt.

We rijden dan naar de camping. Even gemakkelijke kleding aan en we gaan de motor op de kar zetten. Na een beetje hulp van de overbuurman staat de motor op de kar. We sjorren hem nog niet helemaal vast. Het nog lekker om even naar het zwembad te gaan. Even relaxen in de zon en een beetje kleur krijgen. We lopen terug naar ons vakantiehuisje en onderweg nog even met andere campinggasten gepraat die een mooie Duitse herder bij zich hebben.

Toos doet alvast een hoop inpakken zodat we morgenvroeg niet meer zoveel hoeven te doen. Pizza staat voor vanavond op het menu met wijn. Omdat er nog maar een beetje wijn is gaan we even naar de supermarkt. Na nog enkele andere producten te hebben gekocht maakt Toos het eten klaar. ijs en yoghurt met banaan als toetje. Ja even alles opmaken. Afwassen en nog een beetje opruimen en lekker relaxen de rest van de avond.