Verslag van Camping Due Laghi – Col de Galibier – L’Alpe d’Hueze – Camping Domaine de Chaussy (Ruoms Frankrijk) (800 Km)

Vandaag vertrekken we naar Frankrijk. De derde camping van deze vakantie. Wat campings betreft zijn we op de helft. We zijn op tijd op. Aankleden, eten, inpakken, opruimen en poetsen. We zijn op tijd klaar. Om 8:00 uur komt stipt op tijd, iemand van Vacansoleil kijken of alles netjes en schoon is. Kregen als opmerking of er wel iemand heeft gewoond in het huisje. We zijn bij de camping douches gaan douchen zodat we de badkamer niet hoefden te poetsen.maar dat vertelden we niet. Om 8:03 vertrokken we richting Frankrijk. We rijden vandaag veel autoweg en hebben 804 km voor de boeg. Dus dat schiet snel op. Maar Mels heeft toch de afgelopen dagen contact gehad met vacansoleil dat de kans erin zat dat we niet op tijd (20:00 uur) op de camping waren.we stoppen wel af en toe maar niet te lang.
Het wordt vandaag wel veel tol betalen. Maar er zit niets anders op.Bij een tolpoortje moet je met een visa kaart betalen. Daar moet even iemand komen om papier geld in ontvangst te nemen. Het lukt niet met Toos haar rabokaart. Bij sommige tolwegen betaal je vooraf. En op een plaats krijgen we zelfs geen wisselgeld terug van de dame al is het maar 30 cent. Maar toch! We rijden vandaag ook enkele bergpassen. Eerst Col de Galibier. Die is 2446 m hoog. Boven is het een mooi uitzicht. Het is er 15 graden lijkt fris maar het valt reuze mee.
We gaan door naar L’Alpe d’Hueze. Respect voor degene die hier op welke manier (te voet of met fiets) naar boven gaan. Als je boven komen is er eigenlijk niets spectaculairs te zien maar als er met een groep naar toe gaat en samen naar boven gaat kunnen we ons voorstellen dat het anders op je overkomt.

Om ongeveer 19:30 zijn we bij de camping. Bij de receptie van de camping krijgen we te horen dat we een stukje de camping op moeten lopen en dat we dan bij de tent van Vacan Soleil komen. Hier krijgen we ongeveer hetzelfde te horen als op de camping in Italië. Maar gelukkig hoe en we hier komende woensdag niet vroeg weg. We willen weer om 8:00 uur controle en dan weg. Maar laten we eerst hier genieten. Huisje ziet er prima uit. Meer plaats als de vorige huisjes. En diepvriesvak en magnetron. Maar de eerste avond gaan we pizza halen. Hij is niet zo lekker als in Italië maar omdat we honger hebben is dit wel goed. Met een glas bier erbij. Na het eten lopen we terug naar het restaurant. Een ijsje als toetje en dan nog internetten. Dat kun je vrij doen bij het restaurant. Als jet wil doen bij het huisje dan kost dit geld. Bij het restaurant is karaoke bezig. Lekkere muziek op de achtergrond. Om 22:00 uur is het al donker. We zijn toch moe en besluiten terug naar het huisje te gaan. Nog even een spelletje maar de ogen vallen dicht. Dan maar naar bed. Het zal vannacht afkoelen wat toch al te merken is. De komende dagen zal het tussen de 30 en 35 graden zijn.