Verslag van Camping Domaine de Chaussy – Vallon-Pont-d’Arc (30 Km)

Onrustig geslapen beide. Rond half 9 besluiten we om op te staan. De zon schijnt al. We gaan buiten op het terras eten. De temperatuur is al lekker buiten. Wasje doen. Opruimen. Mels nog even checken hoe het met de routes is.

We besluiten om vandaag maar even tussenuit te gaan. Een korte route naar Pont d’Arc. Onderweg zien we de Lidl waar we op de terugweg even aan zullen gaan. We komen langs een camping wat volgens Toos Door jaren geleden heeft gestaan. Aangekomen bij Pont d’Arc is het er niet zo druk als dat we gedacht hadden. Even uitstappen en foto’s van bovenaf maken. Even nog een praatje met Nederlanders uit Amersfoort die met hun scootertje jeugd sentiment ophalen. We lopen een pad op wat ons naar het strand bij de Pont d’Arc brengt. Hier gaan we enkele uurtjes in de schaduw doorbrengen. Mels had op zijn bucketlist staan om nog een keertje te zwemmen bij de Pont d’Arc. Toos maakt nog enkele foto’s. Als we er moe gezeten zijn lopen we terug naar de auto.Op naar de Lidl waar we nog enkele boodschappen doen. Dan terug naar de camping. We besluiten om nog lekker aan het zwembad te gaan liggen. We vinden bij het zwembad nog een parasol en twee bedjes zodat we lekker in de schaduw kunnen liggen. Op tijd even in het water te plonsen wat eerst heel koud is. Er loopt een brede rand van het ene in het andere zwembad. Een waterval. Mels gaat hierop liggen en doet een walrus na. Maar als hij te ver op de rand gaat liggen valt hij naar beneden. Even lekker ontspannen.

Mels maakt nog foto’s van Toos als ze in het water duikt en van de glijbaan afgaat. Als we er moe gelegen zijn gaan we terug naar het huisje. Even iets te eten maken en dan warm eten met een fles bier erbij. Nog lekker natafelen. De avond blijft lang warm. Binnen met het raam open is het iets koeler. Toos is nog even op bed gaan liggen met het raam open. Later op de avond gaan we nog even naar het restaurant om te internetten. Sommige nog een berichtje sturen. Als het donker is gaan we terug naar het huisje. Nog even spelletjes doen en dan naar bed. Het is nog warm maar hoe later hoe koeler het wordt. Gelukkig dan kan men tenminste iets beter slapen.