Verslag van Camping Domaine de Chaussy – Saint-Remèze – Grotte de Saint-Marcel – Grand Site de l’Aven d’Orgnac (89 Km)

Na een onrustige nacht door de hitte staan we maar vroeg op. Buiten lekker ontbijtje. Mels heeft een blauwe plek op zijn bovenbeen. Komt waarschijnlijk door het duiken van gisteren. Was een paar keer hard op zijn benen/ buik terecht gekomen. Toos doet nog even een wasje en ruimt nog op.

We gaan vandaag weer op zoek naar grotten. We gaan allereerst naar lavendelvelden zoeken in st-Remèze. Na een tijdje rijden vonden we er. Ze staan al mooi in bloei. Donkerpaars. We rijden een pad in en Mels maakt enkele foto’s. Het is een zoemen van bijen en vlinders. Zo mooi om te zien.
Verder gaat de tocht richting grotten. We gaan eerst naar grot van Saint-Marcel. Gisteren zijn we naar grot de Madeline geweest. Als we de kaartjes bij de grot van Saint-Marcel laten zien dan krijgen we 20 % korting per persoon. Dat is mooi meegenomen.Dan rijden we nog naar de grot van L’Aven D’Orgnac. We kunnen pas om 16:00 uur starten alles zit vol. dan maar een klein halfuurtje wachten. We hebben wel een Franstalig gids maar hij vertaalt het af en toe naar het Engels of enkele woordjes Nederlands. We hadden het niet willen missen. Na 1.5 uur komen we weer buiten. Even een magneetje kopen en terug naar de camping.

We gaan nog even aan het water liggen nadat we een ijsje hebben gegeten maar de zon laat ons al snel in de steek. Jammer. Dan maar terug naar het huisje. Even wat eten en dan nog maar even internetten. We hebben voordat we gingen internetten de badkamer gepoetst en al heel veel spullen opgeruimd. Morgenvroeg de rest en dan op naar de Pyreneeën. Later op de avond het laatste ijs opgegeten. Moe en voldaan gaan we de laatste nacht in. Het is ontzettend benauwd. Hopen dat het in de Pyreneeën beter is. Niet meer zo warm.