Verslag van Camping Simplonblick (CH) – Stelvio pas – Camping Due Laghi Trentino (I) 575 Km

Vanmorgen zijn we om 5:00 uur wakker geworden. Opstaan, aankleden, eten, de rest in de auto en om 5:50 uur zijn we op weg naar Italië. Het begint al te regen als we weg rijden wat voor weer zag de dag ons brengen? We rijden naar de eerst pas van vandaag de Nufenenpas (2480 m hoog). 3 graden Er ligt nog veel sneeuw aan de kant en er is veel laag hangende bewolking. We zien af en toe de zon en hopen dat die meer door komt . Maar de hoop verdwijnt al snel de eerste druppels vallen al. De volgende pas waar we aankomen is de San Bernardino (1626 m hoog). Hier is het slecht weer, regen en koud.Op naar de Spügelpas (2113 m hoog). Hier stappen we even uit en maken foto’s. En natuurlijk regent het hie rook. Overal liggen stenen opgestapeld. Wij leggen ook nog een paar steentjes. En natuurlijk nemen we er enkele mee naar huis. Door naar de Malojapass (1815 m hoog). We komen ook door st. Moritz. Dan de Bernardinapasso (2323m hoog). De Passo di Foscagno (2292 m hoog) is open en we kunnen gelukkig verder. Onze laatste pas komt in zicht Stilfser Jochl Passo dello Stelvio (2757 m hoog). Hier ligt nog behoorlijk wat sneeuw. Op weg naar de top zien we “murmeltiere”. Maar we kunnen niet stoppen om foto’s te maken. De top is niet te zien zo’n slecht weer is het. Grijs en regen. We besluiten om toch even te stoppen en wat te eten. Brood met worst en zuurkool. Het smaakt ons goed. We zien een magneet voor de verzameling. Dan nog even een kaarsje (elektrisch kaarsje) aanmaken. Terug naar de auto en naar beneden. Weinig zicht door de laag hangende bewolking. Het lijkt wel of er een blik Porsche’s is opengetrokken. Zoveel hebben we er gezien vandaag. Nu wordt het richting camping rijden.Het wordt nog een rit van enkel uren voordat we op de camping zijn. Nog even tanken en het laatste stukje en we zijn bij de camping. We melden ons bij de receptie. Hier worden enkel papieren ingevuld. Dan moeten we de camping op om ons te gaan melden bij een tent van Vacansoleil. Hier krijgen we summier uitleg. Je moet echt alles vragen. Zo prettig en gemakkelijk al het in Zwitserland ging zo moeilijk is het hier. Ze willen borg maar dan niet cash maar soort cheque geschreven. Die wordt dan kapot gescheurd bij oplevering van het huisje. In Zwitserland konden we dag voor vertrek poetsen. Dan kwamen ze kijken en werd het goedgekeurd kreeg je de borg direct terug en kon je de volgende morgen vroeg vertrekken. Hier mag je poetsen maar komen ze de volgende dag kijken als wij al vertrokken zijn. Ze scheuren dan de cheque kapot( dat mag je dan hopen). Later nog eens terug naar de receptie nog voor extra uitleg.
We besluiten morgen nog even naar de Nederlandse hostesses te gaan van Vacansoleil. Bij de receptie krijgen we te horen dat er wel Wifi is op de camping maar dan moet je bij de toiletten gaan staan op bepaalde punten of bij het restaurant.
Uitgeprobeerd, conclusie enkele stappen van het Wifi punt dan heb je geen ontvangst meer. Het is een mooie camping maar dan heb je het gehad. Het regent volop en zo te zien blijft het regenen.