Verslag van Camping Due Laghi – Passo Manghen – Val di Vassaa – Passa Rolle (plm 225 Km)

De zon schijnt als we opstaan. De laaatste dag alweer in Italië. We besluiten om er vandaag toch op uit te gaan maar niet te lang. Eerst even internetten. Berichtje sturen naar Vacansoleil dat we het niet halen om morgen op tijd (20:00 uur) op de camping in Frankrijk te zijn. Ook naar de camping sturen we een berichtje. Dan nog even koffie drinken en een praatje met de overburen die ook niet te spreken zijn over Vacansoleil. Als Mels nog even op de I-pad kijkt voordat we weggaan hebben we al bericht terug dat ze graag meer gegevens willen hebbn m.n. Reserveringsnummer en fractuurnummer.



Mels heeft nog snel een route bij elkaar gezocht en we gaan nog een trip maken van enkele uren. We gaan over Passo Manghen. Dit is een pas met een vrij smalle weg en een zeer bosrijke omgeving. We zien niet veel alleen maar bomen maar op de top is het mooi en kun je ver kijken. Hier maken we ook enkele foto’s. Ook staat er een kruis. Onder het kruis is een ijzeren kistje. Als je dat openmaakt dan vind je er boekjes waar in geschreven kan worden. We zoeken in een boekje naar een vrij plekje en schrijven er ook iets in. De boekjes liggen er al enkele jaren. We rijden weer omlaag over de weg die vaker smal dan breed is. Mels toetert voor iedere bocht. Soms zie je dat wielrenners of motors toch moeten bijsturen en dat geeft je dan een goed gevoel dat je hun waarschuw dat je eraan komt. Verder rijden we en komen over Val di Vassaa. Hier zijn we vorig jaar ook geweest en maken weer foto’s bij de grote overdekte brug.



Verder rijden we de Passa Rolle op. Deze is 1984 m hoog. Als we boven komen is het 16 graden. Het is mooi weer de zon schijnt. Hoe lager we komen hoe hoger de temperatuur. De route voert ons nu terug naar de camping. Maar de weg is afgesloten door werkzaamheden. Nu moeten we weer een heel stuk binnendoor. Het is achteraf wel een hele mooie route. We zien weer heel veel. Zo gaan we richting camping.



Nog even bij de supermarkt aan voor enkele etenswaar. Auto vol tanken voor morgen en op naar de camping. Hier nog even een poetsemmer oppikken want het huisje poetsen we zelf. We besluiten nog even naar het prive strand te gaan van de camping maar na een half uur wandelen nog niets. Terug naar de camping en naar de receptie toe. Nog eens gevraagd waar het strand is maar dat er nergens bordjes staan en de beschrijving klopt ook niet. Dan maar naar het zwembad want weer naar het dag strand te lopen hebben we geen zin in. Als we bij het zwembad komen is er geen ligbed. We besluiten maar om op een bankje te gaan zitten. Toos “plonst” nog even in het water zodat Mels enkele foto’s kan maken. Maar even later, het is bijna 18:00 uur wordt het zwembad opgeruimd en het wordt gesloten. Terug naar het huisje. Even iets eten. Mels gaat even kijken of er nog bericht is van Vacansoleil. De nachtportier heeft een sleutel van ons huisje op de camping in Frankrijk. Tevens vragen ze ons om hoe laat we ongeveer dat zijn maar daar kunnen we niet definiet een afspraak over maken schrijft Mels hun. Je weet niet wat je op de weg tegenkomt. Mels gaat zich even douchen. Ondertussen poetst Toos al een gedeelte van het huisje. Dan gaat Toos zich douchen. Het is inderdaad lekker warm water bij de grote camping douches. We hebben niet in het huisje gedoucht omdat we deze goed moesten poetsen, geen haren of kalk vlekken mochten er meer zijn. Bij deze dus, we hebben er ons niet gedoucht dus niets te zien of te vinden.


Een mooie panorama foto: