Verslag van Camping Pyrénévasion – Le Mont-Saint-Michel – Camping Port’land (Port-en-Bessin) (Frankrijk) (965 Km)

Vandaag vertrekken we naar Normandië. We zijn benieuwd. Al veel over gehoord en nu gaan we het in het echt zien. Je hoort heel veel verhalen over de gevechten van de de tweede wereldoorlog in Normandië. Maar eer dat we daar zijn moeten we nog een hele rit afleggen.

Ze hebben gisteren avond het huisje nog gekeurd tijdens ons poetsen en daardoor konden we vanmorgen om 5:00 uur opstaan. Het was toen nog donker maar na nog even na dutten en toen gegeten en ales nog ingepakt wat nog moest waren we toch voor 6:00 uur al op pad. Het wordt vandaag veel autoweg rijden. Als we door zouden rijden zonder te stoppen dan zouden we er al om 15:45 uur zijn.
Om 9:20 uur maken we onze eerste stop. Even koffie met een sanitaire stop. Het is niet druk op de weg. Op stukken zien we zo ver als we kunnen kijken geen auto rijden. We hebben besloten om onderweg eerst nog bij het eiland Le Mont St-Michel te gaan kijken.We kunnen er niet helemaal bij komen maar we laten de auto achter op een parkeerplaats. Dan maar stuk lopen. Het is toch een royale tippel. We besluiten om er niet helemaal naar toe te lopen omdat we anders misschien te laat op de camping zijn. We lopen een flink stuk er naar toe en maken foto’s. Dan in flinke pas terug naar de auto. Mels voelt een blaar opkomen maar we lopen toch stevig door. Voordat we bij de auto zijn even ticket betalen. €6,30 voor iets meer dan een uur. Dan de auto in en naar de camping. We zijn mooi op tijd. Vlug naar het huisje toe en liggen. We zijn al onderweg vanaf 6:00 uur en dat is nu lang genoeg geweest. Nog wat eten en drinken en rusten.