Verslag van Camping Domaine de Chaussy – Camping Pyrénévasion (Luz-Saint-Sauveur) (Frankrijk) (575 Km)

Om 7:00 uit bed en hup. Aankleden, eten, poetsen, opruimen, afval wegbrengen en we zijn klaar om te vertrekken. Om even voor 8:00 komen ze van Vacansoleil inspectie doen. Alles wordt goedgekeurd en we kunnen op weg naar de Pyreneeën.

We gaan een stukje binnendoor en later de autoweg verteld Mels. Dan komen we op de N106. Van Alés naar Mende. Dan staan we voor een bord weg afgesloten. Er staan meerdere auto’s te kijken welke kant ze nu op moeten want er staan nergens borden. We zien een auto een weg in rijden en besluiten die ook in te rijden. Het is een zeer smalle weg maar wat willen we. We kunnen ook een heel stuk terug rijden. Maar we rijden maar door. De navigatie heeft een omleiding gevonden en we hobbelen door. Dan komen we weer op de oude weg. We hebben wel ondertussen wel col de jodereste 832 meter hoog gereden. Dat was de zeer smalle weg. Later hebben we door de wegomleiding de Col di Mortimirt 1046 meter hoog gereden.

Bij een tankstation besluiten we even koffie te drinken. Hier zien we bij de parkeerplaats beelden van ijzer en een hele mooi Chateau. Chateau-LeSeverac.
Later zien we langs de N88 heel veel kastelen en burchten. Dit gebied heet de Aveyrons. In Mende besluiten we dat we moeten gaan tanken wat ook weer hard nodig is. We hebben nog maar vijf liter in de tank. En de tankstations liggen niet voor het oprapen in deze buurt.
Onderweg zien we dat het buiten 36 graden is. Weer heet. We besluiten om bij Mc. Donalds even iets te eten.

Het laatste stuk. Dwars door Lourdes. Verder gaat het. De navigatie vind de camping. We moeten even wachten want er moet iemand komen om ons te helpen aan de receptie. De borg is hier € 200,00. Maar hier willen ze even de krediet card. Mels zegt dat hij er geen heeft. Is verder geen probleem voor hun. Ze komen ook de avond voor ons vertrek kijken of alles schoon is. Dan kunnen we zondagmorgen vroeg vertrekken om richting de Ardeche te gaan. Ze zijn hier heel gemakkelijk. Hier zit niet iemand van Vacansoleil. Er staan wel huisjes maar de eigenaren doen alles zelf. Het is geen grote camping maar het is wel schoon. We hebben in het huisje zelfs een afwasmachine. Mels kan alleen internetten. We krijgen maar een code voor de wifi. Misschien als Mels morgen niet de I-pad aan heeft staan dat Toos dan even kan internetten. Zo niet dan alles via de I-pad van Mels. Ze vertellen ons dat de komende dagen de temperatuur lager is. 20 à 25 graden. Beter als die 35 van de vorige dagen.
Het is nog benauwd in het huisje maar alles goed open zetten. Nadeel de horren blijven niet zitten. Zijn stuk. Dan maar even zo alles openzetten en luchten. Later alles dichtmaken en op vliegen en muggen jacht. We zijn al verschillende keren gestoken en dat na twee weken. Mogen niet klagen. Mels heeft zitten zoeken op internet waar we het beste kunnen parkeren in Lourdes. Hij denkt dat hij een grote parkeerplaats heeft gevonden maar bij het inzoomen blijkt het een kerkhof. Onder het kerkhof is wel een parkeerplaats. We bekijken de plattegrond van Lourdes en waar we naar toe willen. Het ligt allemaal dicht bij elkaar.

Mels heeft al een thuis al een route uitgezet om te rijden. Richting Spanje. Maar nu hij de bergen hier heeft gezien gaat hij de route aanpassen. Er is zelfs een col Dumoulin. Moeten we toch ook even opgaan. We zitten midden tussen de bergen. Super mooi uitzicht. Nog even gewandeld over de camping en genoten over het uitzicht.