Reis verslag: van Camping Camber Sands – Camping Bainbridge Ings (Hawes Engeland) (535 Km)

Het is flink afgekoeld afgelopen nacht. De zon schijnt maar het is maar 16 graden. Als alles is ingepakt en we klaar zijn vertrekken we om 8:30 uur. We hoeven niets te poetsen. De sleutel kunnen we afgeven aan de receptie of in de brievenbus deponeren als we weggaan. Het wordt de brievenbus ze zijn nog niet open. Als we doorrijden zonder te pauzeren zullen we om 14:00 uur aankomen in Hawes.


Bij Cambridge willen we stoppen om de stad te bekijken. We zien bordjes van Park en ride. Deze besluiten we om te volgen omdat het ons de vorige keer ook goed is bevallen. We kunnen snel op de bus stappen en rijden de naar de binnenstad. Daar aangekomen gaan we kijken voor de universiteiten. Dat blijken er heel veel te zijn. Je kunt alleen maar van de buitenkant de universiteiten fotograferen maar je komt niet verder als de ingangspoort. We zien bordjes hoe je bij de rivier kunt komen. Daar nog enkele foto’s gemaakt. Dan zoeken waar we ergens koffie gaan drinken. De bushalte zoeken wat we toch zeer snel gevonden hebben en terug naar de auto.


Om 15:00 uur gaan we weer verder richting camping. Even buiten Cambridge krijgen we melding file. 15 min. vertraging. Navigatie van de auto in geprogrammeerd en die geeft dan aan dat we om 17:00 uur op de camping zijn. We krijgen steeds meer meldingen van file. We besluiten om een stuk om te rijden om de files te vermijden. Onderweg nog even tanken. We rijden via York. Er werden files van meer dan 30 min. vermeld. Even buiten York begint het te regenen. Een kleine bui. Dan begint de zon weer te schijnen en het is dan buiten 17 graden. Het laatste stuk is binnendoor. Ongeveer 50 kilometer. We komen een 17 % tegen die we omlaag gaan. Het is hier super mooi.

Om ongeveer 18:15 uur komen we aan op de camping. We worden enthousiast ontvangen. Als we bij ons huisje komen slaan we bijna achterover. Zo mooi. Als we in bed liggen kunnen we zo naar buiten kijken over de weilanden. Alles is aanwezig en super mooi afgewerkt. Badkamer, keuken, slaapkamer en zithoek. Auto uitruimen, eten en we doen niet veel meer deze dag.