Verslag Toerrit Yorkshire Dales NP (55 Km)

Na een onrustige nacht staan we op en nemen een ontbijt van afgebakken broodjes. Heerlijk ontbijtje. De zon wil langzaam doorbreken. We willen er vandaag wel even uit maar niet lang. Mels kijkt in de brochures en vind mooi punten waar we de middag wel kunnen doorkomen. Even in de navigatie zetten en kijken of het een leuke route wordt.


Om 11:00 uur starten we. Eerst willen we naar een stoomtrein gaan kijken. Balton Abby Steamtrain. Na even zoeken hebben we het punt gevonden waar de trein komt. Nog even in de auto te hebben gewacht zien we de rookpluim aankomen rijden. Vlug uit de auto en als we boven op de brug staan zien we hem aankomen. Het is niet een hele mooie stoomtrein maar we hebben hem gezien.

Dan gaan we door naar Fountains Abby. Na even zoeken waar we precies naar binnen moeten kunnen we de auto parkeren en kijken hoe we verder moeten lopen. Hier moet je entree betalen £ 15,00 p.p. Dit is als je geen lid bent van de Heritage. We besluiten om niet naar binnen te gaan en gaan terug naar de auto.
We willen nog naar een waterval. De Hardwar Force. Dit is niet ver. Van de camping. Als we richting waterval rijden zien we donkere wolken aan komen drijven. Als we bij de waterval aankomen is het nog droog. Toch willen we even gaan kijken. In 10 minuten tijd zijn we bij de waterval. Als we foto’s aan het maken zijn begint het te druppen en even later regent en is het aan het onweren. Vlug naar de auto terug lopen. Als we wegrijden besluiten we nog even naar een supermarkt te gaan in het dorpje.