Verslag Toerrit Lake District NP (240 Km)

We gaan er vandaag op uit. In Windemere willen we parkeren om aan het meer te komen en koffie te gaan drinken maar het is veel te druk. Geen parkeerplaats te krijgen. We besluiten om door te rijden.Dan zien we een tankstation, dan daar maar koffiie drinken. Dat kan als we iets kopen ( pakje koekjes).


We zijn bij een KIA garage. De eigenaar komt met Mels in gesprek en even later zit Mels in een KIA Stinger 3,6 l V6 die alle opties heeft die hij maar kan hebben. Een super mooie auto.

Het is ongeveer 21 graden als we verder rijden. We rijden over wildroosters. Langs de weg in de weilanden lopen en liggen overal schapen met hun jongen. Bij Wynrose Pads is een wegomlegging. Hier moeten we zelf de wegen uitzoeken hoe we verder gaan. Het lukt ons. We komen dan ook nog 30 % hellingen tegen. De bergen gaan tot 1440 meter hoogte. We gaan door naar Hardknottpass. Die gaat ook 30 % omhoog. Overal zien we alleen maar varens. Dan zien we een schaap met lam midden op de straat. De ooi laat daar rustig het lam drinken.

Als we doorrijden zien we aan de rechterkant van de weg de overblijfselen van een Romeins Fort. Dat gaan we ook maar even bekijken. Indrukwekkend wat er na zoveel jaren nog staat.

Om 15:30 uur is het 24 graden. Wat een weertje. We moeten nog tanken en als Mels naar buiten komt als hij betaald heeft dan brengt hij voor ons beide een ijsje mee. Heerlijk met de temperatuur van 25 graden. We rijden weer terug naar de camping maar komen bij een file uit en moeten inritsen. Ongelooflijk hoe gemakkelijk het hier gaat. Echt ritsen en iedereen doet dat een voor een er tussen laten. Echt een rist.

We komen weer terug op de camping en de zon schijnt nog. Onderweg hebben we een kleine bui gehad. Het Wifi ontvangst is slecht in ons huisje. Als Mels daar melding over maakt bij de eigenaar komt die direct met een oplossing. Mels krijgt van de eigenaar een kastje en het wachtwoord van de eigenaar om zich aan te melden zodat we formule 1 kunnen kijken op de iPad.

Bekijk hieronder de panorama foto’s: