Verslag Toerrit North York Moors NP (285 Km)

De zon schijnt vanmorgen al vroeg. We zijn ook vroeg wakker door een onrustige nacht. We gaan er vandaag weer op uit. Mels heeft de route thuis nog snel in elkaar moeten zetten nadat hij de crash met zijn computer had. Maar we hebben een route.


Het is weer een mooie route en we gaan maar even bijhouden hoe hoog we komen vandaag. We zien al snel 17 % en 25 % stijging. En ja hoor, daar staan we op 1530 meter hoogte. We hebben mooie vergezichten. We gaan door naar de watervallen van Aysgarthfalls. Hier kunnen we goed parkeren en kost £ 1,50. Je mag dan een uurtje staan. We gaan kijken waar de watervallen zijn. De weg terug omlaag en dan zien we staan: upper, middle en under waterfall. We gaan eerst naar de upper. Nadat we er enkele foto’s hebben gemaakt lopen we terug naar de middle en under warerfall. Als we terug bij de auto komen hebben we 50 minuten gelopen. De beweging voor vandaag hebben we ook weer gehad.

We rijden verder. De route laat ons vandaag een heel ander Engeland zien dan we de laatste dagen met de routes hebben gehad. Het gaat wel omhoog en omlaag maar er zijn geen muurtjes om weilanden heen. Er zijn wel wildroosters maar de schapen lopen ook buiten de wildroosters op straat. Het blijft opletten. Het is mooi om boven op een berg uit te kijken. Jammer dat de heide nog niet bloeit. Op een punt nemen we even rust op een parkeerplaats. Hier lopen fazanten over de parkeerplaats. Even later komt iemand doedelzak spelen. Dit wordt gedaan op een uitzicht waar naamplaatjes staan van overledenen. Dit is best wel indrukwekkend.


We rijden door naar de camping nog even tanken onderweg. Weer veel indrukken opgedaan.