Verslag Toerrit Lake District NP & North Pennies NP (330 Km)

Gisteren een dagje niets gedaan. Rustig ontbijtje, luieren, gitaar spelen.

Vandaag gaan we weer op uit. We rijden aan om 9:20 uur. De zon schijnt lekker. Het waait wel maar dat vinden we niet erg. In de auto merk je er toch niets van. Alleen als je uitstapt is het fris. Dan zien we op de navigatie dat als we wandelend de berg aan onze linkerkant oversteken onze camping zouden zien. Toch eens even kijken als we op de top zijn of we onze camping zien. Uitgestapt en door hekje berg omhoog gelopen. Maar als we denken boven te zijn zien we dat we nog meer omhoog moeten. Dat doen we maar niet en terug naar de auto.


We zien een straaljager zeer laag overvliegen als we door de dalen rijden. Dan zien we een bordje High Force Waterval. Parkeerplaats £ 3,00 en entree £ 1,50 p.p. Dit is de hoogste (21 meter) ononderbroken waterval van Engeland. Het is een mooie waterval. We rijden onze route verder. Dan hebben we ons hoogste punt vandaag 602 meter. Het is er 14 graden. North Pennines is een natuurgebied waar we nu doorheen rijden. Ook hier lopen veel schapen. We zien ook dat er lammetjes zijn doodgereden. Het blijft oppassen als hier rijdt. Moederschaap steekt over en dan zie je ineens een of twee lammetjes er achteraan rennen

We rijden verder over de A686. Op de top stoppen we even. Wat een mooie uitzichten hebben we hier. Dan door naar onze volgende stop bij Ullswater. Ullswater ‘Steamers’ organiseert al meer dan 150 jaar lang boottochten op het mooiste meer in Engeland, in dit bergachtige landschap dat miljoenen jaren geleden door gletsjers is gevormd.

We komen nog door de Kirkstonepas als we richting camping rijden. Dit is een bergpas in het Engelse Lake District, gelegen in het graafschap Cumbria. De pas ligt op een hoogte van 454 meter en is de hoogste pas in het gebied die toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. Als we op het hoogste punt zijn maakt Mels nog enkele foto’s. Het waait er behoorlijk hard.


Samen blijven nog in de auto nagenieten van het uitzicht. Moe en voldaan komen we terug op de camping. Daar blijkt dat we geen warm water meer hebben en dat de verwarming het niet doet. Morgen maar even melden.