De route is: van Camping Bainbridge Ings in Hawes (Yorkshire Dales) Engeland) naar Camping Beech Hedge in Cargill-Perth (Schotland) (335 Km)

We vertrekken vandaag naar Schotland. Na een redelijke nacht want het is toch weer even wennen aan het bed. De storm Hector is weg , het is wel nog bewolkt. We ontbijten, pakken de auto in en vertrekken richting Schotland. Het is ongeveer 9:00 uur als we aan rijden. Als we volgens de navigatie doorrijden zullen we er om 14:00 uur zijn. Maar ons kennende stoppen we nog wel verschillenden keren om foto’s te maken, van uitzichten genieten, koffie drinken en ook om te tanken. We zien onderweg al verschillende dagen “buizen” in de velden staan.


We zien als we in de buurt van Edinburgh komen P(ark) & R(ide) borden staan. Deze borden volgen we en als we de auto geparkeerd hebben gaan we met de tram richting Edinburgh. Het is wel even uitzoeken maar na even te hebben gevraagd aan iemand staan we toch in Edinburgh. Het is een grote stad en nadat we een stuk hebben gelopen en veel foto’s hebben gemaakt besluiten we om terug naar de auto te gaan. Even kijken waar de tram stopt. Ticket kopen en terug naar de auto. Dit is goedkoper dan te gaan kijken waar men de auto in een stad kan parkeren. Nu hoef je alleen maar de tram te betalen. Voor £3,40 p.p kun je op en neer naar Edinburgh. De auto stond bij het vliegveld.

We hebben onderweg wel enkele kleine buitjes maar die zijn niet noemenswaardig. We komen net voor 18:00 uur aan op de camping. We melden ons bij een mevrouw die toevallig op haar gsm kijkt. Korte beschrijving van waar het huisje staat en dat was het dan. Als we in het huisje komen loopt Mels voorop. Als hij binnenstapt zegt hij tegen Toos. Dit wil je niet zien. Inderdaad dit is niet wat onze voorkeur is maar ja, beter dan niets. Na alles naar binnen te hebben gedragen, iets te hebben gegeten. Ploffen we neer op de bank. Het is toch een lange dag geworden.

Maar we zijn in Schotland. Morgen zien we wel verder.