Dag van het ongeluk

Als we opstaan is het 13 graden buiten het waait maar het zonnetje schijnt. Warm aankleden en nadat we hebben ontbeten gaan we op weg. We zijn niet lang op weg en dan gebeurd het……..

In een flits zien we een ree tegen onze voorruit vliegen. De ruit is bijna helemaal gebarsten. Mels bekijkt de schade. We staan bij Dunkeld. Terug in de auto zoekt Mels op het navigatie scherm Kia service op. Het blijkt in Perth te zijn. Dan er maar naartoe rijden. Als we daar aankomen kunnen ze ons niet helpen. Hier is alleen verkoop. We moeten naar een andere garage. Daar kunnen ze ons ook niet helpen. Ze gaan wel bellen naar Autoglass GB. Maar die zeggen dat ze ons niet kunnen helpen omdat een voorruit van een GB auto anders is als die van de overige Europese auto’s.
We mogen er niet meer mee rijden maar we besluiten om de auto mee te nemen naar de camping. We zien onderweg nog een KNVB bus rijden.


Terug op de camping even bijkomen. Dan begint Mels te bellen. Kia kan ons niet helpen het is geen pech. ANWB, daar krijgen we te horen dat er geen code is voor een kapotte voorruit. Kunnen ons ook niet verder helpen. Dan maar de auto verzekering en Carglass bellen in Nederland. Ze gaan proberen om een voorruit te regelen die naar Autoglass GB. word gestuurd. Maar dat kan enkele dagen duren.

We willen niet op de camping blijven zitten en Mels gaat rond bellen om een auto te huren. Dat lukt maar we moeten er voor 17:00 uur zijn. Het lukt niet om een taxi te krijgen. We hadden als gehoord dat het met de bus gaan niet gemakkelijk gaat. Als we met de bus willen gaan moeten we ‘s-morgens vroeg aan de weg gaan staan en als de schoolbus eraan komt zwaaien en als hij stopt kunnen we meerijden. Dus geen optie. Toos gaat de eigenaresse vragen of zij ons naar Perth wil brengen om een auto te huren. Dat wil ze wel doen. Dus op naar Perth en het lukt on om een auto te huren. Gelukkig we kunnen de komende dagen er op uit.

Wat een dag. Gelukkig hebben we zelf niets