Verslag Rondrit langs kastelen en tuinen (255 Km)

Na een onrustige nacht van veel wind, kou en meeuwen die over het dak lopen staan we om 8:30 uur op. We hebben de kachels al aangemaakt door het huisje zodat de kou eruit is als we opstaan. We gaan vandaag een route rijden die uitgezet is voor motors. Maar die kun je natuurlijk ook met een auto rijden.

Alles even inpakken wat we willen meenemen en we gaan op pad. Het is buiten koud. 15 graden. Maar we zitten in de auto en dan maakt de kou niets uit. De route gaat langs kastelen en tuinen. Via smalle weggetjes en veel natuur komen we bij kasteel en tuin Chillman uit. Het is vandaag ook open tuinen dag. We mogen nu door de tuin wandelen. Het is een groot kasteel wat al heel lang een familie bezit is. Als men het plein oversteekt kom je bij een kerkje uit waar oorspronkelijke bewoners van het kasteel zijn begraven.


Als we alle kastelen en tuinen willen bekijken die op de route liggen zijn we dagen bezig. We besluiten verder te rijden en rond te kijken wat we mooi vinden. De smalle weggetjes willen we gaan vermijden. Is zeer vermoeiend om te rijden. Als je een auto tegenkomt is het achteruit en zoveel mogelijk in de berm rijden. De Engelsen zijn wel heel rustig in het rijden en zeer vriendelijk.

Als we bij het plaatsje Tonbridge komen parkeren we de auto en gaan even bij het treinstation vragen hoe we het beste naar Londen kunnen reizen en wat het gaat kosten. We willen de laatste zaterdag van onze vakantie naar Londen gaan met de trein. Het valt reuze mee en we besluiten om die dag naar Londen te gaan. Dan nog even naar de Lidl die om de hoek ligt om even enkele dingetjes te halen. Lidl is toch in elk land hetzelfde, maakt niets uit in welk je komt.

We rijden verder en komen langs Hever Castle. We willen wel gaan kijken maar zijn moe en we kruisen het aan zodat als we terug komen uit Schotland de laatste dagen van onze vakantie misschien hier nog kunnen gaan kijken even zo met Bodiam Castle. Omdat we moe beginnen te worden gaan we nu de kortste weg naar de camping terug.

Even na vier uur begint de zon te schijnen. Het is de hele dag frisjes geweest maar nu loopt de temperatuur langzaam op. Het wordt nog 18 graden. Misschien morgen de zon als we een route langs de kust gaan maken. Als we terug zijn gaan we bij de receptie vragen hoe het met internet zit. Hier is geen gratis internet. Met moet een provider zelf bellen en tegen vergoeding kan men internetten. Dan maar geen internet. Het huisje valt tegen wat schoonmaken betreft. De douche wil men niet gebruiken daar er een flinke schimmelrand instaat. De camping is zover ingericht dat er stacaravans staan. Wel groot maar verder is er geen afwerking aan gedaan. De accommodatie is wat afwerking geen voldoende waard. Het is gewoon een camping zonder iets bijzonders. Wel een grote speelhal waar men tegen vergoeding kan gokken en spellen doen. Kleine supermarkt en een restaurantje. Er wordt vermeld dat men er fish en chips kan eten bij de take away maar die is dicht.

Vanavond maar zelf snel iets klaar maken wat we geen probleem vinden. Tv kijken en spellen met de i-pad. Mels heeft nog enkele foto’s van de stacaravan gemaakt. Als het begint af te koelen willen we de kachel aanmaken. Doet de aansteker het niet. Gisterenavond wel. Dan maar naar de receptie. Die is dicht maar de portier die avond/nachtdienst heeft bied ons uitkomst en maakt met zijn aansteker de kachel aan. Morgenvroeg maar even naar de receptie een nieuwe halen.