Verslag Rondrit langs Kust (220 Km)

Vannacht hebben we het niet koud gehad. Kacheltjes aan en dikke dekens op. Het is in de kamer vanmorgen maar 13,5 graden. Ondanks dat we de elektrische kacheltjes aan hadden op de slaapkamers en de badkamer. Deuren zelfs open laten staan. Omdat we geen aansteker hebben om de kachel aan te maken, maken we de pitten van het gasfornuis aan. Dat helpt want als we opstaan is het bijna 20 graden. Het wordt vandaag een mooie dag. Als we op zijn en aan het ontbijten zijn komt de zon door. Het wordt vandaag een mooie dag.


We gaan vandaag een route langs de kust rijden. En met de zon erbij zal het zeker genieten worden. We zien een afslag waar je kennelijk naar de zee kan gaan. We stoppen op de parkeerplaats om even te kijken waar we precies zijn. Als Mels even naar buiten kijkt zit er een eekhoorn (ja een grote) Mels brutaal aan te kijken. Zo van maak je nu een foto of niet. Als Mels de camera wil pakken huppelt de eekhoorn over de muur weg. We rijden nog wat verder en zien al snel de zee en stoppen om foto’s te maken. Er zijn veel zandstranden langs de kust. De meeste stranden hebben kiezels. Bij Hastings stoppen we even om te flaneren over de boulevard. Het is hier heerlijk.

Als we bij een punt komen waar we naar de duinen / strand willen kunnen we niet parkeergeld betalen. Geen kleingeld. Toos probeert te wisselen wat haar uiteindelijk lukt als ze zomaar twee penny’s krijgt. Hier moet men overal op de parkeerplaatsen betalen maar verder kun je overal naar de bezienswaardigheden aan de kust lopen. De volgende stop is bij Mac Donalds. Koffie en kijken of we kunnen internetten. Het lukt Mels om te internetten even mail kijken. En dan verder met de route van de dag. Bij Beach Head stappen we uit maar hebben nog steeds geen kleingeld voor de parkeerplaats. Hier staat een monument. Van hieruit vertrokken in de tweede wereldoorlog de lancasters richting vaste land. Daar treffen we een echtpaar uit Vugt. Hier vraagt Mels aan waar de Seven sisters zijn. We moeten nog een stukje verder rijden en dan staat het aan gegeven. Als we daar aankomen en na lang zoeken een geschikte parkeerplaats hebben gaat Mels eerst geld wisselen. Dan lopen we naar de rand van de klif. We zijn hier bij Birling Gap and the Seven Sisters. Je kunt hier met trappen naar beneden om bij de zee te komen. We lopen ook nog even het winkeltje binnen om een magneet te kopen. Ook zien we foto’s hoe door de jaren heen de kust afbrokkelt.

Eind punt van vandaag is Brighton. Hier willen we ook over de boulevard flaneren maar het is er ontzettend druk om een parkeerplaats te vinden. Dan kan Mels even stoppen en stapt snel uit om enkele foto’s te maken.

We besluiten om nu richting camping te rijden. Dag is lang genoeg geweest. Moeten nog enkele uren rijden eer dat we thuis zijn. Na door de drukke straatje te hebben gereden programmeren we de navigatie in om rechtstreeks naar de camping te rijden. Er staan files met de navigatie en met de aanpassingen kunnen we rijden. We zijn dan rond 19:00 uur thuis. Onderweg zien we een bordje richting treinstation. Dan hoeven we nog maar links af twee kilometer tot het treinstation. Toch maar even gaan kijken. Daar aangekomen gaan ze net sluiten maar we mogen toch nog even foto’s van de treinen maken.

een hele grote panorama foto 😉